Podujatie je zamerané na uchovávanie tradičných receptúr jedál,
prezentáciu regionálnej kuchyne a možnosť ochutnať aj zahraničnú
gastronómiu. Návštevníci budú môcť ochutnať viac ako 100 jedál. Kým v
sobotu budú zamerané na tradičnú slovenskú kuchyňu, v nedeľu (16. 10.)
pôjde o tú zahraničnú.
Program festivalu sa bude odohrávať na dvoch scénach, pripravené bude aj
takzvané detské zábavisko. Súčasťou podujatia budú tiež ukážky
tradičných remesiel, stánky s výrobkami ľudovej tvorby, rôzne výstavy či
súťaže. Chýbať nebude ani aktivita s názvom Upeč si svoj gruľovník.
"Hlavnou myšlienkou je, aby si návštevníci odniesli gastronomické
zážitky, popretkávané kultúrou aj dojmami z miesta, ktoré nenavštevujú
každý deň. Margecany majú veľa čo ponúknuť a aj v rámci našich
rozvojových aktivít sa snažíme poukazovať na krásy tejto lokality,"
povedala riaditeľka KOCR KRT Lenka Vargová Jurková s tým, že návštevníci
budú možnosť využiť aj vyhliadkový autobus, ktorý ich zavezie na
zaujímavé miesta v okolí.
Pre tých, ktorí prídu autom, prichystali záchytné parkovisko. Z neho
bude každých 30 minút premávať kyvadlová doprava priamo k vstupnej bráne
podujatia.